Terug naar overzicht

Wat te doen bij aanhouding door politie of boa?

Wat te doen bij aanhouding door politie of boa

Doordat de meeste elektrische steps in Nederland niet zijn toegestaan op de openbare weg kan het voorkomen dat u wordt aangehouden door de politie of boa. Wat moet u dan doen bij aanhouding met een  StapStep? Wij leggen het u uit!

Er wordt steeds meer en strenger gehandhaafd op het besturen van een elektrische step. De step kan direct in beslag genomen worden, want u rijdt op een illegale step. De boete van illegaal steppen bedraagt maar liefst €390,-.

De StapStep is wel toegestaan, omdat er gebruik wordt gemaakt van trapondersteuning bekijk deze pagina voor de regels omtrent de e-step met trapondersteuning. De legale e-steps zijn te herkennen aan de sticker achterop de step. Het kan voorkomen dat de politieagent nog niet op de hoogte is van deze regel. De politie maakt gebruik van een app waarop zij kunnen zien dat de step is toegestaan. Hierin staat de step met stepondersteuning in vermeld. De kans is groot dat, ook al rijd u op een StapStep u een keer wordt aangehouden. Belangrijk is dat u dan weet wat u moet doen!

  • U moet er niet vanuit gaan dat de politieagent op de hoogte is van deze app. Leg hem/haar dat rustig uit.
  • Leg de politieagent uit dat er gebruik gemaakt wordt van een app voor meer informatie. De app heet BOS, een afkorting van Blue Op Straat.

Alle StapSteps zijn tevens voorzien van onderstaande sticker.

NL toegestaan openbare weg sticker
Terug naar overzicht