Terug naar overzicht

4 voordelen van een elektrische step in de grote stad

4 voordelen van een elektrische step in de grote stad

Je overweegt om een elektrische step aan te schaffen en daar doe je verstandig aan! Een elektrische step neemt namelijk heel veel voordelen met zich mee. Natuurlijk moet je wel het juiste exemplaar kopen, omdat je niet met elke e-step op de openbare weg mag rijden. Houdt er dus rekening mee dat de e-step gekeurd is door de RDW. Een rijbewijs is niet nodig en iedereen mag op een e-step rijden. Je moet wel de elektrische step verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA-verzekering). Je mag met een elektrische step op de openbare weg rijden en je kunt er heel veel profijt van hebben. Maar welke 4 voordelen van een elektrische step in de grote stad heb je dan? In onze blog zetten we ze op een rijtje.

Je bestemming eenvoudig bereiken

Je kunt vrijwel iedere bestemming eenvoudig bereiken en je hebt weinig last van het drukke verkeer, opstoppingen en andere obstakels waar je met een auto of een fiets veel last van kunt hebben. Voor woon-werkverkeer is een e-step dus ook een ideaal en zelfs het meest ideale vervoermiddel. Je hoeft niet eerder van huis weg om op tijd op je werk te zijn en zelfs wanneer er wegwerkzaamheden zijn kun je met een e-step gewoon je normale route rijden. Zonder dat je hoeft om te rijden of heel lang moet wachten tot het bouwverkeer de weg weer heeft vrijgemaakt.

Tijdbesparende oplossing

In het verlengde hiervan zorgt de e-step dus voor een forse tijdsbesparing. Je moet jezelf aan de verkeersregels houden en dus ook gewoon stoppen voor het verkeerslicht. Maar je kunt verder heel eenvoudig en gemakkelijk door het verkeer manoeuvreren. Uiteraard moet je dan wel goed opletten dat je veilig deelneemt aan het verkeer en jezelf en anderen niet in gevaar brengt. Maar e-steps gaan in dat opzicht niet vreselijk hard en een gevaarlijke situatie kan feitelijk alleen ontstaan als je roekeloos rijgedrag vertoond.

Makkelijk mee te nemen

Werk je iets verder weg? Dan lijkt de e-step een minder goede oplossing, maar niets is minder waar. Je rijdt eenvoudig van huis naar het treinstation en van het treinstation naar je werkplek. Je hoeft ook niet extra te betalen om je e-step mee te nemen in een bus of een trein, want je kunt de step eenvoudig inklappen. Een aantal modellen zijn zelfs zo klein dat je ze in een meegeleverde tas kunt stoppen en kunt meenemen. Extreem handig dus! Het inklappen en uitvouwen is ook een fluitje van een cent, dus hier ben je dan ook geen tot zeer weinig tijd aan kwijt.

Kostenbesparende oplossing

Een e-step is ook een kostenbesparende oplossing. Je hoeft dus geen extra geld te betalen om je step in een bus of trein mee te nemen, maar vooral op het gebied van verbruik en onderhoud is een e-step zeer efficiënt. Elektrische steps werken op een accu die je moet opladen. Dat kost natuurlijk ook geld, maar kost veel minder dan wanneer je een auto, scooter of een ander vervoersmiddel op benzine gebruikt. Daarnaast heeft een e-step nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Dus daar heb je ook vrijwel geen kosten aan.

Terug naar overzicht