Terug naar overzicht

Hoe zet je een elektrische step op slot?

Hoe zet je een elektrische step op slot?

Gefeliciteerd! Je bent de trotse en gelukkige eigenaar of eigenaresse van een gloednieuwe e-step en je kunt niet wachten om van de elektrische step gebruik te maken! Maar wacht, heb je al nagedacht over hoe je de step eventueel op slot zet? Wees jezelf ervan bewust dan elektrische steppen enorm populair zijn. Niet alleen bij nette mensen die netjes hun eigen e-step aanschaffen, maar ook bij criminelen die e-steps graag onder de arm meenemen en verpatsen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Hoe? Door je e-step op slot te zetten. In onze blog vertellen we je hoe je een elektrische step op slot zet.

Meenemen of op slot zetten?

Een groot voordeel van de e-step is dat je het vervoermiddel vaak eenvoudig kunt inklappen en kunt meenemen. Sommige elektrische steppen zijn zo klein dat ze zelfs in een speciale tas passen. Dan hoef je dus ook minder te piekeren over het op slot zetten van je elektrische step. Maar wat als je onderweg even wilt stoppen bij de supermarkt? Neem je dan toch de tijd om de step in te klappen en mee te nemen of wil je ‘m gewoon even snel op slot zetten om je boodschap te halen? In dat geval heb je natuurlijk een goed slot nodig!

Hoe zet je een elektrische step op slot?

Er zijn elektrische steppen die je met een app kunt vergrendelen, maar de simpele en ook ouderwetse methode om diefstal te voorkomen is om een slot te gebruiken. Feitelijk zet je een e-step op dezelfde manier op slot als een scooter, een bromfiets of een fiets. Je hebt alleen in tegenstelling tot andere vervoermiddelen geen wielen met spaken. Maar daar zijn oplossingen voor! Voor de elektrische step worden sloten gemaakt die je kunt gebruiken om de e-step op slot te zetten. Het advies is wel om altijd voor een slot te kiezen waarmee je de step ook ergens aan vast kunt zetten. Want door het lichte gewicht is een elektrische step veel makkelijker onder de arm mee te nemen.

Welke sloten zijn er?

Er zijn verschillende soorten sloten waaruit je kunt kiezen. In verschillende prijsklassen en dus ook van verschillende kwaliteiten. Een goede elektrische step kost al snel een aantal honderden euro’s, dus het advies is om niet te beknibbelen op een paar tientjes voor een goed en erkend veiligheidsslot. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het beugelslot of een kettingslot, maar er zijn ook speciale sloten, zoals het cijferslot. Het cijferslot zit aan het stuur van de elektrische step bevestigd en heeft een lange van staal gevlochten draad waarmee je de step eenvoudig aan een paal of ander voorwerp kunt vastzetten. Zo voorkom je heel eenvoudig dat je step wordt gestolen en kun je ‘m vrijwel overal neerzetten.

Desalniettemin is het advies om een elektrische step alleen voor korte periode te laten staan. Ten eerste is dat niet alleen beter voor de step vanwege verschillende weersomstandigheden, maar je geeft dieven ook veel minder ruimte en kansen om bijvoorbeeld het slot open te breken. Maar voor korte periodes, zoals de situatie die we hebben geschetst is het prima om een goed slot voor je elektrische step te gebruiken.

Terug naar overzicht