Terug naar overzicht

Is een elektrische step voor volwassenen?

Wanneer je aan een step denkt, dan denk je natuurlijk aan het speelgoed van vroeger. We hebben allemaal wel eens op de tweewieler gereden en ermee gespeeld, maar een step is tegenwoordig veel meer dan leuk speelgoed. Vooral de elektrische step is voor veel gebruikers een belangrijk vervoermiddel en de populariteit blijft stijgen. Dat heeft te maken met de snelheid van een e-step, maar ook met hoe handzaam de step is. Veel modellen, zoals de StapStep Lite kun je eenvoudig inklappen en meenemen. Dus op de vraag of een elektrische step voor volwassenen is kunnen we volmondig ‘ja’ antwoorden.

Hoe herken je een elektrische step voor volwassenen?

Een elektrische step voor volwassenen is eenvoudig te herkennen aan de maximale snelheid en het draaggewicht. Elektrische steps met trapondersteuning – die ook legaal zijn te gebruiken op de Nederlandse wegen als ze ook door de RDW zijn goedgekeurd – gaan tot maximaal 25 km/u en hebben doorgaans een bereik van 30 kilometer. Ze zijn doorgaans ook voorzien van verlichting en ze hebben een maximaal draaggewicht van 120 kilogram. Een e-step voor volwassenen heeft vaak ook neutrale kleuren terwijl de stepjes die je in een speelgoedwinkel koopt vaak zijn versierd met mooie kleuren, tekeningen en bekende figuren, zoals Batman, Spider-Man of de Hulk.

Waar wordt de e-step voor gebruikt?

De e-step is een ideaal vervoermiddel dat voor een deel de fiets kan vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je dagelijks van je huis naar het treinstation rijdt en van het treinstation op je bestemming met een gehuurde fiets of het OV naar je werk rijdt. Met een elektrische step wordt die reis al een stuk aangenamer. Je rijdt van de e-step naar het treinstation, je klapt het stuur in en je neemt ‘m mee en op het treinstation in de plaats van bestemming klap je het stuur weer uit en rijd je naar je werk. Een groot voordeel is ook dat je in het OV niet hoeft te betalen om je e-step mee te mogen nemen.

Wat zijn de voordelen van een e-step?

Een e-step heeft veel voordelen en het grootste voordeel is dat je geen helmplicht hebt of een rijbewijs nodig hebt. Dus je mag in iedere leeftijdscategorie gebruik maken van de elektrische step. Die heel compact is en waarmee je dus ook eenvoudig door het drukke verkeer kunt manoeuvreren. Dat wil nog niet zeggen dat je niet de verkeersregels in acht moet nemen en de regels zijn vergelijkbaar met de verkeersregels die gelden wanneer je op een fiets deelneemt aan het verkeer. Ondanks dat er geen helmplicht is, is het advies altijd om een helm te dragen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt je hoofd natuurlijk wel beschermen als je een keer lelijk ten val komt.

Een paar handige tips

We hebben nog een aantal handige tips voor als je een elektrische step voor volwassenen wilt aanschaffen. Vergeet bijvoorbeeld niet om een goed cijferslot te kopen waarmee je de step eventueel op slot kunt zetten en zorg ervoor dat je de step altijd in een droge en niet al te warme omgeving weer oplaadt. Dan verleng je de levensduur van de step en gaan elektrische onderdelen niet defect door vocht.

Neem contact op

Terug naar overzicht